Novo mesto, 01.03. 2019

FINANČNIKOV IN REVIZORJEV NOVO MESTO

VABILO NA POHOD IN EKSKURZIJI

MAREC 2019

Spoštovane članice in člani.

Tudi letos smo za vas pripravili program za pohod in za eno enodnevno in eno tridnevno ekskurzijo.

I. POHOD

Kdaj: sobota 13. aprila 2019,

ob 7.30 uri s postajališča pri TUŠ-u (z avtobusom pri udeležbi najmanj 25 članov, sicer z osebnimi avtomobili)

Iz Novega mesta se bomo z avtobusom odpeljali do Brežic, kjer nas bodo počakale naše stanovske prijateljice. Skupaj se bomo podali na lahek tri urni pohod v okolici Brežic, ki ga bomo zaključili z malico in klepetom.

.

Oblecite in obujte se športno in vremenu primerno. V slučaju res slabe napovedi,  pohod odpade.

Priporočamo planinsko opremo, pohodne palice.

Rok prijave in plačila do torka 9. aprila 2019, obvezno na: GSM: 051 331 676 ali e-naslov: drustvo.racunovodij.nm@siol.net

Cena: 10,00 EUR, ki jo plačate na TTR Društva RFR Novo mesto št. 0297 0001 9018 276 pri NLB .

II. PRIMORSKA: PIRAN IN OKOLIŠKE VASICE

Program potovanja:

Odhod avtobusa iz Novega mesta ob 7.00 uri. Pot nas bo mimo Ljubljane in Postojne pripeljala do Lokev. Tam se bomo ustavili v pršutarni Lokev, kjer nam bodo pripravimo degustacijo z ogledom. Degustacija vsebuje suhomesnate izdelke, sir, olive, kruh ter 2 dcl terana. Sledi pot do Pirana, kjer se bomo počutili, kot bi se sprehodili skozi sliko. Prevzele nas bodo ozke uličice znotraj starega obzidja, na osrednjem trgu pa nas bo  pozdravil Tartinijev kip. Po ogledu mesta sledi prosto za samostojne oglede in kavico ob morju. Sledi pot do vasi nad dolino Dragonje – Krkavče, ki leži na pomembni strateški točki. V vasi lahko najdemo številne arheološke najdbe na bližnjem gradišču in na pokopališču, med drugim tudi Krkavčanski kamen iz 1. stoletja pred našim štetjem. Poleg kamna pa si bomo v vasi ogledali tudi cerkev sv. Mihaela, ki je ena najbogatejših cerkva v slovenski Istri. Nato se bomo podali do Marezige, dolgo obcestno vas, ki ji domačini pravijo kraljico dežele refoška. V vasi bomo, ob doplačilu, obiskali prvo fontano vina v Sloveniji. Vas pa ni znana samo po prvi vinski fontani pri nas, ampak tudi po osupljivem pogledu na prestolnico slovenske Istre. Na poti domov se bomo ustavili na poznem kosilu oziroma zgodnji večerji. Predviden prihod v Novo mesto je v večernih urah.

Datum odhoda: petek 10. 5. 2019.

Rok prijave in plačila: do 22.3.2019, obvezno na: GSM: 051 331 676 ali e-naslov društva: drustvo.racunovodij.nm@siol.net

Cena izleta: 42,00 EUR za člane, ki redno plačujejo članarino in 51,00 EUR za ostale (pri udeležbe 45 potnikov).

Cena vključuje: avtobusni prevoz, cestne takse, parkirnine, vodene oglede po programu, degustacijo na pršutarni Lokev, pozno kosilo oziroma večerjo, vodenje, organizacijo in DDV.

Plačilo izključno na TRR Kompas Novo mesto d.o.o. štev 0315 0100 8166 471 sklic 00 52080.

III: KRAKOW IN ZAKOPANE

Program potovanja:

1. dan: Novo mesto – Brno – Krakov

Odhod iz Novega mesta ob 3.00 uri zjutraj, vožnja do Brna, ki je glavno mesto Moravske in drugo največje mesto na Češkem. Mesto je mešanica zgodovinskega okolja s sodobnim življenjskim slogom. Ogledali si bomo staro mesto – srce Moravske, kjer se zanimivo mešajo zgodovinski elementi s sodobnim življenjskim slogom. V starem mestnem jedru motorni promet v glavnem ni dovoljen, zato si bomo zanimivosti ogledali peš. Med drugim bomo videli stolnico Dom na Petrove iz 14. stoletja in mestno središče, kjer se nahaja trg s Parnasovskim vodnjakom in palačo Dietrichsteinov v bližini, v kateri so danes zbirke Moravskega muzeja. Pot bomo nadaljevali do Krakova, ki je eno najstarejših in drugo največje mesto na Poljskem. Nastanitev v hotel, večerja in nočitev.

2. dan: Krakov – Wadowice – Zakopane

Po zajtrku se bomo sprehodili skozi staro mestno jedro do trga Rynek in slavne pokrite tržnice Sukenice z bogato založenimi stojnicami. Prišli bomo do Matejkovega trga in obzidja z utrdbo Barbacan. V čudoviti Marijini cerkvi bomo občudovali največji leseni gotski oltar v srednji Evropi, z zvonika cerkve pa se vsako uro oglasi pesem HEJNAL (trobenta), ki je označevala tatarsko nevarnost Krakowu. Sprehodili se bomo  do griča Wawel, kjer je istoimenski dvorec, sedež poljskih kraljev vse do leta 1609, ki je urejen kot muzej z 71 dvoranami, v katerih se nahajajo znameniti flamski gobelini. Sledi pot do rojstnega kraja papeža Janeza Pavla II in ogled njegove rojstne hiše. Pot bomo nadaljevali do Zakopan, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan: Zakopane – Bratislava – Novo mesto

Po zajtrku sledi ogled mesta Zakopane. Mesto na južnem Poljskem je zimsko središče v katerem vsako leto prirejajo tekme Svetovnega pokala v smučarskih skokih. Ogledali si bomo znamenitosti mesta, med drugim tudi cerkev Marije Fatimske, posvečeno papežu Janezu Pavlu II. Njegovi začetki segajo že v leto 1961, ko je kardinal Stefan Wyszynski Pallottinemu redu v Zakopanih podaril kip Marije Fatimske, ki jo je prvotno podaril škof iz Fatime. Sprehodili se bomo tudi po znameniti tržnici, ki slovi predvsem po lesenih, volnenih in usnjenih izdelkih – kot nalašč za žensko populacijo. Po ogledu mesta nekaj prostega časa ali za kosilo ali za samostojno raziskovanje mesta. Sledi šeogled olimpijskega parka Zakopane, kompleks je sestavljen iz športne dvorane, atletskega stadiona, najvišjega nogometnega igrišča, žičnico Wielka Krokiew in seveda znamenitih skakalnicami… Sledi pot do Bratislave, glavnega mesta Slovaške. Tam se bomo ustavili imeli ogled mesta ter prosto za pozno kosilo oziroma večerjo. Sledi pot do Novega mesta, predviden prihod v poznih večernih urah.

Datum odhoda: petek 31. 5. do nedelje 2.6.2019.

Rok prijave in plačila prvega obroka: do 22.3.2019 obvezno na: GSM: 051 331 676 ali e-naslov: drustvo.racunovodij.nm@siol.net

Cena potovanja: 180,00 EUR (1x obrok 80,00 EUR in 2 x 50,00 EUR) za člane, ki redno plačujejo članarino in 198,00 EUR za ostale (pri udeležbi 45 potnikov).

Cena vključuje: avtobusni prevoz na navedeni relaciji, cestne takse, parkirnine, dve nočitve s polpenzionom v hotelu, zunanji ogledi po programu, vstopnina na Olimpijski park v Zakopanah (vstop na zgornjo postajo žičnice z izhodom, vključno z dostopom do oglednih mest za oglede), vstopnina na utrdbo Barbaca, vstopnina v Wawel katedralo, slovensko vodenje, organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji:

- enoposteljna soba 46 EUR za dve noči (na vprašanje) ob prijavi

- riziko odpovedi 8 EUR na osebo ob prijavi

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Plačilo izključno na TRR Kompas Novo mesto d.o.o. štev 0315 0100 8166 471 sklic 00 52004.

Članarino za leto 2019 (v kolikor je še niste poravnali in sicer 10,00 EUR za zaposlene in 6,00 EUR za upokojene člane) nakažite  na TRR DRFR Novo mesto štev. 02970-0019018276 pri NLB d.d. Novo mesto s točno navedbo imena in priimka, ali poravnajte v pisarni društva na Novem trgu 11, ki je odprta vsak torek in petek od 8.00 do 12.00 ure.

Dodatne informacije v zvezi  z pohodom in izleti dobite na telefonski štev.: 040 390 466, ga. Fanika ali 051 331 676, g. Janez.

Povabite v članstvo društva tudi svoje sodelavke in sodelavce ter prijatelje in jim s tem omogočite strokovno svetovanje in udeležbo na zanimivih potovanjih in druženjih.

Želimo vam prijetno potovanje in veliko prijetnih doživetij!

Predsednica:

Milica Gostiša, univ.dipl.ekon.